dilluns, 1 de desembre del 2014

VIATGE INICIÀTIC


Al llarg de la vida, tots hem experimentat fets i situacions que han anat modelant el nostre caràcter i ens han fet madurar.
En el capítol tercer de la novel·la, na Joana viatja amb la seva mare fins la ciutat de Londres i observem l’estat d’excitació que li desperten les coses que va trobant pel camí. Tot li sorprèn, fins la cosa més trivial i quotidiana. De manera intuïtiva percep que en aquest viatge deixarà enrere una etapa i en començarà una altra molt més adulta.

Hyde Park
Una sufragista



                                                                          




Un cop arriba a Londres, els seus ulls encuriosits recorren la ciutat, descobrint aspectes admirables i altres bastant més sòrdids. Per primera vegada s’adona de les injustícies però se sent impotent per trobar-hi solució. Així mateix, després de conèixer de prop el món feminista i unes realitats fins llavors ignorades, na Joana és conscient de la seva condició de dona i de les conseqüències que pot comportar el fet de triar i de tenir criteri propi.



Tal com havia pressentit en començar, torna d’aquell viatge amb el propòsit d’encarar la vida d’una manera més seriosa i de fer coses que li permetin ser com aquelles dones que ha vist a Londres. Així doncs, el viatge es converteix en una mena d’aventura iniciàtica, plena d’unes experiències inoblidables que vindran a enriquir la seva personalitat.

Barri obrer





 Amb ulls de dona
 tot just ara comences
 el llarg viatge.

 Tot et captiva
 d'aquest camí de vida.
 Fes una tria.                           
 




                                                                                                                                                                                                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada